maandag 7 mei 2012

Stresstherapie

Stress is een booswicht pur sang. En booswichten bannen we het liefst compleet uit ons leventje, want ze voegen niets constructiefs toe. In deze post heb ik een aantal pragmatische ideeën opgeschreven voor 'instant' stresstherapie.
1. Start de dag met een zonnedansje. Hoe het moet? Er is geen code voor. Wees creatief en geef er je eigen tintje aan. De zonnegroet is ook een heerlijke start.

2. Creëer een planning. Ik hou er persoonlijk van om lijstjes te maken, om het feit dat visualiseren een bepaalde rust en grip creëert. Ook vinkjes plaatsen werkt therapeutisch.

3. Houd een persoonlijke agenda bij. Een agenda is een heuse miracle tool voor een chaoot, om te helpen wat rust in de ratjetoe te creëren.

4. Breek grote brokken werk in hapklare brokjes. Een grote brok stof is een stuk complexer te behapstukken dan hapklare brokjes.

5. Ontwerp een 'stressdoosje'. Last van woelende gedachten? Schrijf summier wat basiswoorden op en stop de papiertjes in een glazen pot. Het is een therapeutische gimmick. Zo kun je je daarna wellicht een stukje beter focussen op het topic.

6. In combinatie met bovenstaande werkt dit magische knopje ook.

7. Las 'ontspanningsmomenten' in.
 Trakteer jezelf op een versgezet kopje kruidenthee, geniet van de warme zonnestraaltjes of luister naar het rustgevende geluid van regendruppels, snuffel aan een bosje lavendeltakjes of wrijf met een rustgevende edelsteen over je slapen en polsen. In deze post schrijf ik tips over hoe je cruciale ontspanningsmomentjes creëert. Ontspanning en inspanning hoort status quo te zijn en gaan samen handje in handje.

8. Stel prioriteiten op binnen je ontworpen planning. Welk project krijgt een voorrangsbehandeling?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten