zaterdag 12 mei 2012

Behandel jezelf als een lief knuffeltje

Harry Jekkers schreef er ooit al een hymne over. Wees lief voor jezelf. Liefde voor elke vezel van jezelf is een substraat. In deze post heb ik een aantal tips geschreven die elk hun steentje bijdragen om jezelf als een lief knuffeltje te behandelen.


  • Trakteer jezelf eens op een cadeautje. Een beautybehandeling bij een spa, een complete behandeling bij de schoonheidsspecialiste of een dag met je vriend of een vriendin naar de sauna of een spa. Je voelt je als herboren na zo'n luxe traktatie. Een zacht knuffeltje. Heus.

  • Als je een beetje op je centjes moet letten, kun je natuurlijk ook jezelf verwennen met een gezichtsbehandeling. Ik heb daar een compleet ritueel voor ontwikkeld. Daar heb ik hier een post over geschreven.

  • Maak handgeschreven briefjes met een lieve, inspirerende quote erop. Plak de papiertjes op plaatsen waar je vaak komt, zodat je er continu aan herinnerd wordt dat jij een diamantje uit duizenden kiezelsteentjes bent.

  • Maak een 'stressdoosje' of doe een verbrandingsritueel. Schrijf kleurloze, slopende gedachtekronkels en lastige prikkels op een stukje papier en stop het in je 'stressdoosje' of verbrand het papiertje ritueel door je ogen te sluiten en je te focussen op het feit dat alle hersenspookjes wolkjes zijn die en passant wegdrijven en tot slot oplossen in het niet.

  • Accepteer je imperfecties, onvolmaaktheden en tekortkomingen en wees niet te streng naar jezelf toe. Gebruik foutjes als cruciale leermomenten en exploreer ze. Realiseer je dat we creaturen zijn en niet uit steen zijn geboetseerd. Het vraagt force en punch om ingesleten denkpatronen te veranderen, dus geef jezelf ook de tijd om nieuwe denkpatronen in je psyche te implementeren.

2 opmerkingen: